Att ändra perspektiv till tacksamhet

Samtal med gud 2018-10-26 – ett kort morgonsamtal

”Hej”
”Hej”
”Jag vill inte ställa några frågor nu. Jag så mycket att göra idag, så jag hinner inte skriva en massa. Men om jag frågar dig något så kommer jag få så intressanta svar att jag måste skriva ner dem, så nu låter jag bli. Jag skulle bara behöva slappna av lite och få känna dig.”
Gud ger mig en känsla av att bli helt uppfylld. Jag blir varm i bröstet och magen och jag börjar automatiskt le. Jag sitter så ett tag.
”Åh, jag vill bara hålla kvar dig.”
”Du behöver inte hålla kvar mig. Jag är alltid här. Du behöver bara öppna dig.”
”Ok. Då ska jag försöka vara öppen.”
Vi sitter stilla ett tag till.
”Hm, varför kan jag inte fortsätta vara öppen och känna dig såhär under dagen, samtidigt som jag gör allt jag ska göra?”
”Det är det som vi pratat en del om på sista tiden. Det med fokus. Det du fokuserar på är det du är öppen för. Det är svårt för dig att fokusera helt på jobbet eller andra göromål och samtidigt vara helt fokuserad på mig. Men man kan träna upp det. Fast det bästa är att ge fullt fokus till vår relation regelbundet och inte tro att du kan få ihop de två fokusarna för att ”effektivisera” din tid. Det är fel fokus …”
Vi sitter still ett tag till, sen säger jag att jag måste ta itu med allt jag har att göra idag.
”Ja, gör det du ska göra. Men låt det inte stressa sönder dig. Gör det du ska med kärlek.”
”Betala räkningar och skriva ansökningar med kärlek?”
”Ja. Utgå från tacksamhet och uppskattning över att det finns system i samhället som du kan skriva ansökningar till, att det finns ett elbolag som kan ge dig el i lägenheten och att det finns en förskola som du har förmånen att betala pengar för.”
”Du har förstås rätt, som vanligt. Jag ska verkligen försöka tänka så. Det är en jättebra tanke om något som jag tar för självklart och ser som en börda, fast det egentligen är något att vara tacksam över. Tack för perspektivbytet! Jag älskar dig.”
”Jag älskar dig.”

En kommentar till “Att ändra perspektiv till tacksamhet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.