Om bloggen och gud

Vad är det här?

Inläggen i den här bloggen är mina samtal med gud, som jag uppfattar dem.
Jag har funderat länge över om jag ska använda just beteckningen “gud”, eftersom det ordet för många blivit kontaminerat genom religioner som slagit fast hur och vem gud är. Många ser gud som en farbror som har massor med krav på människorna som vi måste uppfylla för att bli godkända. Den beskrivningen är inte i närheten av det medvetande som jag har kontakt med, men jag väljer ändå att kalla hen för gud, för det är vad hen alltid varit för mig. Och hen skriver jag för att gud är mer än bara man eller kvinna.

Varför skriver jag om mina samtal?

Detta har varit en lång process för mig och det har verkligen inte varit självklart att jag skulle dela med mig med andra av mina samtal. Jag uppfattar mig som en rationell, logisk och medveten person och vill inte gärna bli sedd som allt för flummig. Men samtidigt har jag alltid varit övertygad om att det finns något mer än bara det vi ser och kan mäta. Min dragning mot detta “mer” är så stark och gud är en så stor närvaro i mitt liv att jag måste få ur mig detta nu och “komma ut” som andlig människa. Ändå känner jag mig inte redo att riktigt komma ut ännu. Det är en process för mig. Jag försöker att åtminstone inte dölja mitt andliga intresse och att jag har en relation till gud när jag pratar med vänner och bekanta. Men att vara helt öppen och berätta vem jag är inför hela världen är jag inte helt redo för än.

Jag har nog alltid haft någon slags kommunikation med gud, ända sen jag var liten. Så långt jag kan komma ihåg har jag haft något slags gudstro och jag har ibland bett böner och pratat lite med gud, men inte fått såna direkta svar som på senare år. När jag var yngre kommer jag ihåg att jag uppfattade mycket signaler från gud att hen fanns där. I tonåren hade jag även några tydligare visioner och uppebarelser. Men på senare år har jag fokuserat mer på min kontakt med gud och ju mer mottaglig jag har gjort mig, desto tydligare har guds kommunikation med mig blivit för mig. Idag har vi väldigt tydliga dialoger, där jag får direkta och ibland utförliga svar. Att jag nu skriver om våra samtal i den här bloggen är nästa steg i min utveckling. Nästa steg i den här leken vi leker här på jorden, som min gud skulle uttryckt det.

Vem är det som pratar?

Ja, det är ju jag som pratar. Det är jag som oftast är en frågeställare i samtalen. Men vem är det som svarar? Är det gud, är det mitt undermedvetna, är det mitt överjag, är det vårt kollektiva medvetande, är det min fantasi eller rent av en mentalsjukdom? Det är ju omöjligt att bevisa det ena eller andra. Och även om jag gärna skulle vilja ha ovedersägliga bevis, så är det här jag får ta steget mot tro. Jag kan bara tro det ena eller det andra, utifrån mina och andras upplevelser och vad som (i mina ögon) verkar mest rimligt. Och jag tror att det är gud, eller källan, i någon form som jag samtalar med.

Jag är glad om du vill läsa och ta del av mina samtal. Vad du tror om dem bestämmer du själv.