Om mig

Vem är jag?

Jag är en vanlig, medelålders tvåbarnsmor med ett vanligt jobb som jag trivs med och jag bor i Stockholm. Det som eventuellt gör mig lite ovanlig (jag vet inte hur vanligt det är) är att jag har en tydlig kontakt och samtal med mitt övre jag, källan, gud, eller vad man väljer att kalla det. Själv har jag uppfattat det som att jag har en dialog med gud och det är vad jag kallar hen i mina samtal.

Vad tror jag på?

Tron och kulturen som jag vuxit upp med är svenska kyrkan, som jag känner stor sympati för. Jag har också läst en del av a Course in Miracles, som jag hittat många insikter i. Den andliga litteratur som tilltalat mig absolut starkast är Neale Donald Walschs böcker, som jag känt igen mig väldigt starkt i. På senare tid har jag börjat upptäcka yogafilosofin och blivit helt häpen över hur mycket som stämmer överens, men uttrycks på olika sätt. Jag är också intresserad av vetenskap och ser ingen motsättning alls i andlighet och vetenskap. Vetenskapen gör ett fantastiskt jobb i att förklara och tillämpa tekniker i vår fysiska värld, även om jag tror att den hittills bara lyckats förklara en bråkdel av hur allt hänger ihop. Mycket av det som anses vara andligt flum idag, misstänker jag kommer vara förklarad och vedertagen vetenskap i framtiden. Nicola Tesla och Neil DeGrasse Tyson är två av mina förebilder i den vetenskapliga världen.

Jag ser mig inte som en sökare.
En sökare låter för mig som någon som söker efter en sanning och ett sätt att leva efter. Någon som letar under varje sten efter denna sanning. Vänder på en sten, hittar inte sin sanning där, slänger bort stenen och går till nästa sten.

Jag ser mig snarare som en utforskare. Någon som hittar en tråd och ser vart den leder. Hittar sen en tråd till och ser att den korsar den första tråden. Och hittar fler och fler trådar och börjar se att de sitter ihop i en väv. En utforskare som längtar efter att någon gång få se hela väven!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.